1 2 3 exit
 
Vorige Naar overzicht Volgende
544100

Keb Dome 2

Merk: Fjallraven

999,95
Bestellen
Ophalen van de voorraad

Extra sterke en stabiele vierseizoenskoepeltent. Optimaal voor extreme omstandigheden en uitdagend terrein. Een betrouwbare keuze die gemakkelijk te hanteren is in de kou. Perfect voor zwaardere (winterse) trektochten en kamperen boven de boomgrens, maar nog wel licht genoeg om mee te nemen in een trekking rugzak.

Dankzij een uitstekende ventilatie en deuren die volledig van gaas zijn gemaakt, is deze tent ook ideaal voor gebruik in de tropen. De buiten- en binnentent zijn met elkaar verbonden om het opzetten te vereenvoudigen.

De constructie met drie stokken maakt de tent zelfdragend en gemakkelijk te verplaatsen tot je de perfecte plek vindt. De sleuven voor de tentstokken zijn groot genoeg voor dubbele stokken (een accessoire), zodat de tent ook bestand is tegen harde wind en veel sneeuw op het dak.

De tent heeft extra grote grondlussen en ankerpunten, zodat je ook ski's en stokken kunt gebruiken om de tent in de sneeuw vast te zetten. Alle lussen en lijnen zijn groot genoeg voor gebruik met dikke winterhandschoenen aan. De scheerlijnen hebben ingeweven reflecterend garen, en ook bij de ventilatie-openingen en deuren zitten extra reflectoren. Hierdoor is de tent ook zichtbaar in de donkere maanden van het jaar.

De haringen zijn extra lang en breed voor maximale grip in moeilijk terrein. Twee ruime leefruimtes en een royale plafondhoogte maken het verblijf in de tent comfortabel. Met ingangen aan beide kanten kun je altijd voor de windluwe ingang kiezen. Een verwijderbaar mesh vak aan het plafond van de binnentent biedt een handige extra opbergruimte.

De ventilatie is uitstekend en volledig instelbaar met grote openingen op verschillende hoogtes. Alle openingen hebben fijn gaas en kunnen aan de buitenkant afgedekt worden met tentdoek als de tent gebruikt wordt in sneeuw of zand. Bij warm weer kunnen de deuren halfopen gezet worden voor extra luchtcirculatie zonder dat er regen in de binnentent kan komen. De ritsen hebben een auto-lock-functie zodat de deuren niet door de wind omhoog kunnen kruipen.

Het muskietengaas in de deuren van de buitentent weert insecten uit de leefruimte. Dat is zowel handig in een tropisch klimaat als in de bergen in de zomer. De buitentent is gemaakt van de nieuwe high-performance TripleRip nylonstof van Fjällräven. Een innovatieve constructie combineert twee stofdiktes voor optimale sterkte; 40 denier aan de bovenkant met versterkingen van 70 denier aan de onderkant, waar de slijtage door de ondergrond het grootst is.

Net als alle tenten van Fjällräven is de Keb Dome 2 geheel zonder PVC en giftige vlamvertragers gemaakt. De impregnering is vrij van fluorkoolstoffen.

  Eigenschap

  Omschrijving

 Maximumgewicht **

 3.160 kg

 Minimumgewicht *

 2.790 kg

 Materiaal buitentent

 20D TripleRip Sil/Sil 3000 mm 100%   Polyamide, 40D TripleRip Sil/Sil 3000 mm 100% Polyamide

 Stokken

 DAC Featherlite NSL

 Waterkolom grondzeil

 10.000 mm /

 Waterkolom buitentent

 3.000 mm

* minimumgewicht = het gewicht van de buitentent, binnentent en stokken bij elkaar opgeteld

** maximumgewicht = het gewicht van de buitentent, binnentent, stokken, piketten, stormkoordjes, opbergzakjes en eventueel reparatiemateriaal

/ indien bepaalde gegevens niet gespecifieerd worden door de leverancier, krijgt u dit symbool te zien

Facebook Twitter Google+ Pinterest
Verwante artikelen
Keb Dome 3
Fjallraven
Keb Dome 3
544102
Vanaf € 1.100,00
Abisko Dome 3
Fjallraven
Abisko Dome 3
544092
Vanaf € 999,95
 
Top