5x op wandel in de mooiste uithoeken van het land

Het mooiste wandelseizoen vraagt om een mystieke route. Die vonden wij in de vijf mooiste uithoeken van het land! Ga op herfstwandeling in Saeftinghe, het Waasland of een van deze andere toppers… mét gepast schoeisel. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

1. Het Verdronken Land van Saeftinghe

Op zoek naar een korte, adembenemende wandeling? Zet dan koers naar Het Verdronken Land van Saeftinghe en haar omliggende polders. In het grootste getijdengebied van West-Europa spot je, al dan niet vanuit de vogelkijkhutten, prachtige baardmannen, graszangers en andere bijzondere vogels. Om dit natuurgebied zonder gids te betreden, wandel je via het Plankierpad of de Ruige Laarzen Route. Dat je daarvoor best een paar rubberlaarzen van Aigle aantrekt, wist je uiteraard al.
2. Tussen Lesse en Lomme

Heb je er nood aan om enkele uren - of zelfs dagen - het groen in te trekken? De langeafstandswandeling Entre Lesse et Lomme (mét luswandelingen en bivakzones) loopt maar liefst 78 km door de Centrale Ardennen,
en dat voor 95% dwars door het woud. Een trekking van dit formaat vraagt om een ultralichte tent, een comfy trekrugzak, kookgerei en een B-wandelschoen:
de 
Santiago LL schoenen van Lowa loodsen je geruisloos door de bramen, onverharde bospaden en drassige passages.
Odoo tekst en afbeelding blok
Odoo CMS - een grote afbeelding

3. Borgloon & het Haspengouwse heuvelland

Ook in de herfst is het Haspengouwse heuvelland ten zuiden van Borgloon de moeite om er je bottines voor aan te trekken. Geniet van het glooiende landschap met fruitbomen en ga op zoek naar het unieke doorkijkkerkje Reading between the lines in Borgloon. Je trouwe compagnon voor dit avontuur is de Roclite 345 GTX van Inov-8 of Lowa’s Innox Evo GTX Low, beide Gore-Tex en dus regenproof!

Odoo afbeelding en tekstblok

4. Streek-GR Waas- en Reynaertland

Ga in het Waasland op zoek naar sporen van Reynaert de Vos, naar wie deze vernieuwde streek-GR Waas- en Reynaertland is vernoemd. Dat dit Grote Routepad dé wandelroute van het jaar 2020 werd, heeft alles te maken met de pittoreske dorpen, de mystieke nevellandschappen en de verkeersarme paden. En dat, jawel, in het dichtbebouwde Vlaanderen! Kies voor waterdichte klassiekers als de
Renegade Gtx Mid of de Banks GTX. Je enkels en voeten zullen je dankbaar zijn. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

5. Zoniënwoud

Oude hoogstammen, lange dreven en betoverende vijvers… Daarvoor hoef je niet naar sprookjesland, wél naar het Zoniënwoud. Vul je longen met de zuivere lucht van het Terkamerenbos, het Solvaypark of het park van Tervuren. Glijd over de zachte bospaden met een ultralichte Cloudrock Waterproof of Cloudventure Waterproof wandelschoen van het populaire merk On Running. Genieten van hiel tot teen!

Ontdek meer trail-, hike- en wandelschoenen in onze webshop of spring binnen in onze winkel voor de juiste schoenmaat.


5x op wandel in de mooiste uithoeken van het land
Anton 29 oktober 2020
Deel deze post
CATEGORIeën
Archiveren