Droog naar het werk fietsen?

Zo stel je een handige regenoutfit samen

Wie door weer en wind met de fiets naar het werk gaat, wapent zich maar beter met een waterdichte outfit. Liefst eentje die comfortabel zit. Dus verklappen wij hoe je een goed regenpak samenstelt én welke kleine dingen het grote verschil maken. 



1. Regenbroek met rits
Klungelen met het aan- en uittrekken van je regenbroek is verleden tijd, dankzij broekspijpen met ritssluitingen zoals die van de Hydrolite regenbroek van Sprayway of de PreCip Full Zip regenbroek met doorlopende ritsen van Marmot. Steek je sleutel gerust in de broekzak van die laatste, want ook die is afgesloten met een rits. Zoek je een regenbroek die wijd genoeg zit, maar niet langs je fietsketting schuurt? Vaude’s Fluid Full Zip pants II heeft een klittenband om de beenbreedte aan te passen. 

2. Comfy regenjas
De ideale regenjas is compact, plakt niet aan je lijf en zit eigenlijk zo comfortabel dat je hem de hele dag zou kunnen dragen. Dan zit je met de waterdichte Torrentshell  3L jas van Patagonia of de Beta SL Hybrid jas met waterdichte naden van Arc'teryx  altijd goed. Liever een kap die in de kraag verdwijnt, ga dan voor een PreCip Eco jas van Marmot. De Escape Pro II jas van Vaude heeft dan weer een afritsbare kap. Voor wat extra warmte trek je er een inritsbare fleece bij aan. Verschijn jij liefst zonder okselvijvers op het werk? Goed nieuws, deze vier toppers hebben onderarmventilatie. 

Al onze regenbroeken en -jassen zijn zowel voor mannen als vrouwen beschikbaar. Zoek jouw favoriete model en kleur in onze webshop.

Odoo CMS - een grote afbeelding

3. Waterafstotende overschoenen
Erger dan een natgeregende broek? Juist, natte schoenen! Dat is voorbij met
Bike Gaiter fietsoverschoenen van Vaude. Deze schoenbeschermers zijn wind- en waterafstotend en laten je voeten toch ademen. Wie extra zichtbaar wilt zijn, gaat voor het fluogele paar! 

4. Rainproof fietstassen
Met droge kleren op het werk aankomen is één ding. Maar ook de inhoud van je rugzak voelt best geen nattigheid. Gelukkig heeft Ortlieb heel wat regenbestendige fietstassen, zoals de afneembare
Velo shopper met schouderband of de 100% waterdichte Velocity rugzak met rolsluiting. Heb je veel bagage, klik dan de Back-Roller Plus of Back-Roller Classic met wel 40 liter inhoud aan je bagagedrager. Pendelt je laptop met je mee, dan loodst de Bayreuth III M fietsaktetas van Vaude hem veilig doorheen de regen.

Swipe door onze webshop voor andere kleuren of kom langs in onze winkel en fiets meteen droog naar huis.

Blog Slider

Droog naar het werk fietsen?
Anton 29 oktober 2020
Deel deze post
CATEGORIeën
Archiveren