Op avontuur met de kids? Zo wordt het een succes!

Jong geleerd is oud gedaan. Dus neem jij je kinderen uiteraard geregeld mee op wandel om jouw liefde voor de natuur door te geven.
Trollen zoeken in het bos, zeehonden spotten aan de Belgische kust of spoorzoeken op de heide wordt pas écht plezant met de volgende items op zak.


Babysit? Babydrager!

Ook de allerkleinsten vinden het leuk om op avontuur te gaan! En daar hoef je heus geen buggyvriendelijke paden voor op te zoeken. Zit jouw ukkepuk al zelfstandig rechtop, dan kan die gerust in een kinderdrager. Afhankelijk van het model kan die tot 20 kilogram dragen. Zo zit jouw oogappel lekker hoog en droog, en blijf jij langer dan één kilometer gespaard van gejammer.


Opinel, kinderspel

Picknicken, wandelstokken kerven, kastanjes openen… Met een Mon premier Opinel doet de kleine avonturier dit helemaal zelf. De afgeronde punt beperkt het risico op ongelukjes. Dit kindermes bestaat in verschillende kleuren, waardoor het snel teruggevonden wordt als het toch eens uit die kleine handjes glijdt.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Spelend hydrateren

Hoe beter je hydrateert, hoe hoger je energiepeil. Zeker voor kinderen is voldoende water een noodzaak. Helaas drinken die deugnieten niet altijd even graag water, tenzij... het in een waterreservoir met slang zit! Wedden dat zelfs de grotere Camelbak Crux 3L en Big Zip EVO zo leeggezogen worden door die kleine kamelen, euh, kapoenen? 


 

Hangpauze

Tussen het wandelen en speuren even de voetjes omhoog? Dat is niet altijd simpel midden in een bos. Gelukkig zijn er bomen genoeg om een hangmat van Ticket to the Moon tussen te hangen. Ultralicht en binnen één minuut bevestigd! Perfect voor een powernap zonder insecten en nattigheid. En zo krijgen de schouders van papa ook even rust.

Baby, light my fire!

Niets leuker dan opwarmen met een warme chocomelk bij een gezellig kampvuur. En al helemaal als je bengels zélf het vuur mogen aansteken… met een Firesteel vuurstick!
Dankzij deze vonkenmaker met de handige duimgrepen, voor 95% gemaakt van bio-plastic, 

toveren jullie droge berkenbast zo om in een warm vuurtje. Een spectaculaire afsluiter!


Route-inspiratie nodig?
Wij verklappen
5 originele herfstwandelingen in de mooiste uithoeken van het land,
mét gepaste wandelschoen!

Blog Slider

Op avontuur met de kids? Zo wordt het een succes!
Anton 29 oktober 2020
Deel deze post
CATEGORIeën
Archiveren