Merk in de kijker: Fjällräven

Fjällräven is afkomstig uit het kleine stadje Örnsjöldsvik in Zweden, een plaats waar bergen, bos en zee samenkomen. Het bedrijf is gespecialiseerd in outdoorkleding en -uitrusting en zet zich in om de natuur toegankelijker te maken. In echte Zweedse stijl ligt hun focus op eenvoud en praktische toepasbaarheid, met het grootste respect voor het milieu.

Dit vind je ook terug in hun tenten. Als één van de weinige grotere spelers gebruiken zij niet langer schadelijke fluorkoolstoffen (PFC’s) om hun tenten te impregneren en het aluminium van hun tentstokken wordt op een milieuvriendelijke manier geanodioseerd.

 Odoo CMS - een grote afbeelding

© Lode Van Ierssel, medewerker de Kampeerder / De Abisko Dome 2 aan de Schelde


Sinds de zomer van 2016 hebben alle tenten van Fjällräven een volledig nieuwe update gekregen. Ze zijn lichter en sterker dan ooit. Alle modellen hebben een perfecte balans tussen een laag gewicht en een uitstekende betrouwbaarheid. Een Fjällräven tent moet immers presteren in de natuur én op de weegschaal. Het resultaat is een reeks duurzame tenten die je voor langere tijd intensief kan gebruiken, op alle soorten ondergrond en in alle seizoenen. Met een goed geweten.

de Kampeerder medewerker Lode Van Ierssel over zijn voorliefde voor Fjällräven tenten: "Fjällräven maakt tenten volgens het typisch Scandinavische "alles in één-principe". Een licht gewicht is belangrijk, maar bij Fjällräven gaat dit nooit ten koste van kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Fjällräven gebruikt 3 lagen gesiliconiseerd nylon aan de buitenkant van het tentdoek en 1 laag aan de binnenkant. Dit beïnvloed de trek- en scheursterkte van de tent en komt ook de degradatie van UV licht ten goede. Uiteraard is je tent hierdoor ook waterdicht. Naast het gekende Hilleberg zijn de tenten van Fjällräven een heel mooie keuze als je opzoek bent naar een Scandinavische tent!"
Odoo CMS - een grote afbeelding

© Lode Van Ierssel, medewerker de Kampeerder / De Abisko Shape 3 in Limburg

Product Slider Content

Blog Slider

Merk in de kijker: Fjällräven
Anton 12 maart 2021
Deel deze post
CATEGORIeën
Archiveren