Merk in de kijker: Lightwave


Carol McDermott, een Nieuw-Zeelander die verblijft in Frankrijk en Groot-Brittannië, is de bedenker en ingenieur van alle producten van Lightwave. Hij staat in voor de selectie van alle materialen, het eigenlijke ontwerp en de logistiek.
Dit alles vanuit de ervaring die hij zelf doorheen de jaren heeft opgebouwd. Met beklimmingen van o.a. de Shivling, de Gasherbrum II, de Ama Dablam (solo) en een tiental keer Mount Cook. Meerdere indrukwekkende, niet-ondersteunde tochten doorheen de Karakorum, de Andes en de Zuidelijke Alpen van Nieuw Zeeland.

Odoo CMS - een grote afbeelding
©Arne Monstrey / De Lightwave G20 Ultra in de Vanoise, tijdens een tocht van 5 maanden op de Via Alpina.
Na al die jaren van succes blijft Lightwave bewust een relatief klein, maar zeer gespecialiseerd merk. Dit alles vanuit de filosofie dat hun materiaal hoogwaardig, functioneel en eerlijk dient te zijn. Nergens zal je overbodige extra’s terugvinden die het gewicht van een tent verhogen of er complexiteit aan toevoegen. Integendeel, er is net zeer goed over alles nagedacht.

Dit kan je zien aan het feit dat alle tenten in het gamma van Lightwave minstens vierseizoenstenten zijn. De klassiekers waarmee het merk groot is geworden, zijn de semigeodetische G-modellen, waarbij elke stok twee keer een andere stok kruist. Dit creëert een vrijstaande en supersterke constructie. De T-modellen zijn tunneltenten die zich onderscheiden van andere merken doordat je telkens de keuze hebt of je eerst (of alleen) de binnen- of de buitentent wilt opstellen.

De Mountain en de Arctic tenten zijn vijfseizoens expeditietenten en de tenten uit de Sigma reeks zijn 'single walls' voor een zeer laag gewicht. 25 tenten, 25 opties die er voor zorgen dat je bij Lightwave alleen maar een goede keuze kan maken.

Zo trok onze collega Arne met zijn G20 Ultra tent in vijf maanden via de Via Alpina doorheen de hele Alpenboog en trok hij van noord tot zuid door heel Nieuw Zeeland. Dertien jaar na het eerste gebruik doet diezelfde tent nog steeds dienst.
Odoo afbeelding en tekstblok
Ben je opzoek naar een nieuwe tent, maar weet je niet waar te beginnen?
Waar leg je je prioriteit? Bij het gewicht, het pakvolume, de prijs of de duurzaamheid? Ideaal is uiteraard om op een tent uit te komen die op alle vlakken scoort.
Hier zetten we alles op een rijtje.

Blog Slider

Merk in de kijker: Lightwave
Anton 12 maart 2021
Deel deze post
CATEGORIeën
Archiveren